5 съвета за обзавеждане на банята

Информационната дигитална стая

5 съвета за обзавеждане на банята

November 1, 2017 Хитринки за дома 0

5 неща, които трябва да знаете при обзавеждането на мечтаната баня

Кое е най-доброто време за ремонт и обзавеждане на баня? Всяко време на годината е подходящо. Стига да си бъдете вкъщи, не се налага да се съобразявате с времето навън. Ако планирате да се местите на ново място и да продавате наличния апартамент, реновирането на банята ще добави солидна надценка към пазарната цена.

Ще ви споделим 5 основни съвета при обзавеждането на баня:

1. Започнете със списък с желания

Направете оценка на наличното пространство и помислете какво бихте желали да има в банята и какво искате да промените. Запишете на един лист всички неща, които винаги сте искали. Подчертайте онези от тях, които са приоритетни и задължителни, а в друг цвят отбележете онези, които би било приятно да имате в банята. Ако нямате ясна идея, можете да разгледате магазините и мебелните къщи за идеи, както и да потърсите идеи в интернет, от които да получите вдъхновение.

 

2. Определете бюджет

Независимо дали искате да промените банята из основи и да обзавеждате от нулата, или само да направите някои козметични промени, е важно да знаете колко можете да похарчите за банята, още преди да сте започнали. Също така, заделете малко пари настрана за неочаквани неща, като проблеми с водопровода или мухъл.

 

3. Свържете се с професионалист

Дори и да планирате съвсем леки промени в банята, които да извършите сами, е добре да се консултирате с професионалист. Той ще ви даде реална оценка за това какво можете да постигнете с наличния бюджет, както и ще даде съвет за това къде да спестите пари и къде да налеете още. Дизайнерите и майсторите помагат също със съвети как да избегнете неприятни проблеми в банята. Убедете се, че сте се консултирали с човека и относно водопровода и окабеляването.

 

4. Получете най-доброто за парите, с които разполагате

Независимо размера на вашата баня имайте предвид че колкото по-големи стени има, толкова повече тръби има по тях и това увеличава цената. Ремонтът на вече подредена веднъж с тръби баня, може да попречи за постигането на перфектните резултати откъм дизайн, но също така ще ви спести пари именно от тръби и инсталация. Преместването на мястото на тоалетната или тръбата на поддушовото пространство може да бъде доста скъпо удоволствие.

Инвестирайте пари както в плочки за баня, вана или душ, така и в добро осветление и място за съхранение.

 

5. Взимайте умни решения

Ремонтирайте банята с повече внимание, ако ще бъдете в този апартамент повече от 5 години. Ако планирате да продавате жилището в следващите 5 години, можете да направите банята по-универсална като цветове и външен вид.