Почистване на дома след ремонт в 6 стъпки

Информационната дигитална стая

Почистване на дома след ремонт в 6 стъпки

November 1, 2017 Хитринки за дома 0

Почистването на дома след ремонт включва разнообразни дейности според типа ремонт, който сте решили да направите у дома. Например – нови кухненски шкафчета или освежаване на стените, а защо не и циклене и лакиране на паркета, който вече е почернял и станал на петна с годините.  Какъвто и ремонт да сте решили да направите, то задължително трябва да предвидите и време, в което да почистите след приключването на обновяването на дома.

Ако приключвате основен ремонт на апартамента, то ще се нуждаете и от основно почистване след ремонт. То отнема много време и ако нямате нервите за неговото извършване, може да наемете специализирана фирма по почистване за целта.

Стъпка 1:

Важна част при почистването след ремонт са стените. В тях се отлага прах, мръсотия, паяжини, които замърсяват въздуха, който дишате. Ако сте решили да не ги пребоядисвате, то е наложително да ги избършете с влажна кърпа. За целта увийте кърпата около метла, за да достигнете и по-високите места. Ако стените ви са покрити с тапети, които не са миещи се, то можете да ги минете с прахосмукачка с по-лека въздушна струя. Ако тапетите ви се мият, то можете да ги избършете с влажна кърпа.

Стъпка 2:

Ако имате застлани килими по пода на стаите, то е добре да ги почистите с прахосмукачка няколко пъти. Ако подовата настилка е дървена, плочки или балатум, то след прахосмукачката може да замиете пода с моп и вода.

Стъпка 3:

Използвайте приставката за тапицерия на вашата прахосмукачка, за да почистите меката мебел, включително и матрака на леглото.

Стъпка 4:

Свалете абажурите на лампите, за да ги почистите с влажна кърпа, освен ако не сте закупили и поставили чисто нови.

Стъпка 5:

Почистете с влажна кърпа дървените мебели, както и металните части като бравите на вратите.

Стъпка 6:

Насладете се на вашето ремонтирано жилище!