Как да наемем хамали по преместване на дома

Информационната дигитална стая

Как да наемем хамали по преместване на дома

November 1, 2017 Хитринки за дома 0

Време ли е за преместване? Налага се да смените квартирата или отивате да учите в желания университет в друг град? Или просто започвате работа на ново място, а може би сте закупили така мечтания апартамент за вас и вашето семейство?

В процеса по преместване малко допълнителна помощ може да ви спести доста време от опаковането и подреждането на багажа в кутии и кашони, а защо не и при тяхното разопаковане?

Кашони и кутии за опаковане

Денят по преместването на дома приближава, вие вече сте направили план за опаковане на вашите вещи и е добре да се запитате: „Как ще успея да пренеса всички мебели  ивещи от точка А до точка Б?“ Намирането на фирма по преместване или хамали София, които да ви помогнат, не е нужно да бъде тежък и стресиращ процес. В действителност – може да стане точно обратното. Има варианти, разработени за всеки сценарий.

Премествате се в друг град или просто в другата половина на вашия град? Имате голямо семейство или заминавате само вие с вашия личен багаж? Тези неща са от решаващо значение за това от какъв тип услуга по преместване се нуждаете. Преди да започнете да откачате на темата по преместването на багажа ви от непознати хора, помислете за една минута от каква помощ всъщност имате нужда на този ден.

  1. Опаковане и преместване на багаж

Ако опаковането на вещи не е любимото  ви занимание или просто нямате време да свършите сами тази задача, то се огледайте за хамали, които предлагат опаковане и разопаковане на вещи като услуга. Свържете се с фирмата и задайте всички въпроси, които ви притесняват във връзка с този процес. Ако имате все пак някакво време, то може да наблюдавате хамалите, докато вършат своята работа по опаковане и по този начин да намалите стреса и да знаете коя вещ в кой кашон отива и как по-лесно ще бъде разопакована по-късно. Хамалите са професионалисти и често си служат с изпитани методи по подреждане на тип вещи по различните кашони. Така ще научите и няколко полезни трика от тях.

  1. Опаковане и преместване на мебели и вещи

Ако цялото семейство ще се мести с наличната покъщнина до последната саксия с цветя, то е добре да наемете пълен екип от професионални хамали. Това е често скъпа услуга, но ще ви улесни неимоверно живота. Преместването на цяло семейство, особено когато е с малки деца, може да бъде стресиращо и двойно по-ангажиращо, тъй като се налага да следите не само опаковането на вещите, но и действията на вашите деца и домашни любимци. Хамалите ще ви асистират при процеса по опаковане, транспорт и разопаковане на всяка една мебел и вещ.

 

При наемането на професионални хамали е добре да оцените всички възможни опции за фирми. По този начин ще откриете най- перспективното и работещо решение за вас, което да отговори на конкретните ви нужди. Не се притеснявайте да задавате въпроси на фирмите, да искате препоръки и да изучите по-подробно предлаганите от хамалите услуги.

Уточнете всички технически и документални въпроси

Попитайте хамалите за всички допълнителни такси, които могат да се начислят при пренасянето. При пресмятането на бюджета, който ще си отделите за преместването на дома, трябва да имате реална представа за крайната сума, която ще следва да заплатите. Например, това могат да бъдат такси за гориво, за съхранение на вещи, за паркиране, за пренасяне на по-тежки и нестандартни мебели като пиано. Ако имате пиано вкъщи, то е най-добре директно да ги питате дали имат капацитета и възможностите да го пренесат.

Попитайте ги и за вариантите за разплащане. Не ви препоръчваме да наемате хамали, които приемат пари само кеш. Бъдете сигурни, че сте се разбрали точно не само за цената, но и за начина на заплащане – по банков път или кеш; може ли да се заплаща с кредитна карта; както и за времето на заплащане на услугата – след като нещата ви бъдат пренесени успешно до новата дестинация. Попитайте дали се изисква депозит в началото на процеса по пренасяне и дали депозитът се възстановява след заплащането на финалната сума.

 

И не на последно място – не забравяйте да разпитате подробно за условията по застраховка на имуществото. Какво се включва в нея? Предлага ли се допълнителна застраховка срещу по-голямо заплащане? Ако фирмата не предлага застраховка, то можете да си направите застраховка през застрахователна компания, която покрива щети при пренасяне на багаж.

Какъв е процесът  по компенсиране на щетите, ако нещо се счупи или изчезне? Кой ще поеме отговорност? Целта на застраховката е да установи договорни отношения между вас и хамалите по пренасяне с цел изясняване на изброените по-горе въпроси и успешното пренасяне на вашето имущество – главната цел на занятието.

За да се уверите, че всичко е преминало наред при пренасянето, направете подробен списък на вашите вещи и кашони. Залепете етикети върху тях с наличното съдържание вътре и така ще бъдете сигурни, че пренасянето е под контрол и накрая всичко е приключило благополучно.Подробният списък и план с опаковано имущество също така ще ви помогне след това при разопаковането и подреждането на новия дом.