Как да изберем щеки за ски

Информационната дигитална стая

Как да изберем щеки за ски

November 1, 2017 Всичко за спорта 0

Ски щеките са важен елемент от ски екипировката, но обикновено не вървят в комплект със ските и трябва да ги закупите поотделно. Тук ще ви дадем полезни съвети за закупуването на нови ски щеки, които да ви свършат възможно най-добра работа.

Височина на ски щеките

Правилната височина на ски щеките ще определите лесно като ги изправите до вас. Застанете до щеките с леко свити колене. Изпънете ръцете си до лакътя на ъгъл 90 градуса спрямо тялото и хванете щеките. Ски щеките могат да варират с до 5 см разлика в дължината за по-голям комфорт.poles-40s-Kids-bamboo-maroon-2

Купуване на ски щеки

leki-edge-2-speed-lock-adjustable-ski-poles-pair-in-asst-p-8732c_99-1500.2Не е нужно много да се замисляте над ски щеките, ако само ги наемате, но ако сте решили да си закупите нови, ще установите, че има различни видове ски щеки, от които можете да избирате. Можете да си вземете щеки, изработени от метал, корк, специални за състезания, за мек сняг и пр.

Изберете си щеки, които да бъдат гъвкави и здрави. Повечето ски щеки се правят от алуминий. Някои хора предпочитат по-твърди щеки докато други предпочитат гъвкави. Това е личен избор, така че препоръчваме да опитате няколко различни вида преди да си закупите ски щеки.

Помислете и над въпроса колко големи пръстени трябва да изберете за ски щеките и колко сантиметра над върха на щеките да бъдат позиционирани. По-големите пръстени са подходящи за каране на писти с мек сняг или пихкав сняг, докато по-малките пръстени са подходящи за отъпкан сняг.

Определете типа сцепление, което желаете да имат щеките. Повечето ски щеки са оборудвани с каишки, с които да ги държите под контрол, други имат пластмасова част за по-добър захват с ръкавиците.

Каквито и щеки да изберете, най-важното е да съобразите тяхната височина. Те ще ви вършат добра работа при всички случаи. Добре е обаче да ги пазите от лед, тъй като могат лесно да се развалят.