Предимства и недостатъци на ски гащеризона

Информационната дигитална стая

Предимства и недостатъци на ски гащеризона

November 1, 2017 Всичко за спорта 0

Когато инвестирате в ски дрехи и облекло за планината то вероятно сте се спрели и над възможността да си закупите ски гащеризон. Дали гащеризонът ще ви пази по-топло или предпочитате плътни панталони в съчетание с добро ски яке е въпрос, за чийто отговор ще се опитаме да дадем добри насоки тук.

Мода

81LyEr9oS5L._UY550_Ако се върнем малко назад във времето до 80-те години на XX век ще забележим, че гащеризоните са били изключително популярни, а след това бързо излизат от мода – нито един скиор на възраст под 55 години не носеше гащериозни до преди няколко години. Вие можете да намерите снимки от 80-те на скиори – облечени в лилаво, розово и зелено – гащеризоните са били в ярки светлоотражателни цветове. Днес, разбира се, модата е много по-различна. Може би защото гащеризоните не са толкова популярни и се свързват със старата генерация скиори. Възраждането на интереса към ски гащеризоните започва от професионалистите, а след това инициативата се поде и от freeride скиорите. Броят на хората, предпочитащи цялата дреха, все повече и повече нараства. Новите гащеризони няат нищо общо със старите модели от 80-те години. Те са по-големи, дават свобода на тялото и създават изцяло нов имидж на  скиора. Модерните гащеризони през последните години се изработват по специални нови технологии.

Предимства на ски гащеризона

  • Гащеризоните пазят много по-топло – тъй като няма откъде да проникне вятър. С гащеризон ще ви бъде по-топло, отколкото с панталон и отделна блуза. Освен това по-трудно влиза сняг в панталоните.
  • Гащеризоните се продават на достъпни цени. Можете да откриете и по-скъпи, но цените варират значително според различните производители. Ако обаче говорим за качество – ще ви излезе по-евтино да си закупите гащеризон, отколкото яке и панталони от същия клас качество.

Недостатъци на ски гащеризона

  • DSCN4071Вие ще бъдете облечени само с един слой дрехи, докато се спускате със ските или сноуборда. Този факт може първоначално да ви създаде чувство за дискомфорт, което след това обаче ще отмине.
  • За разлика от ски якето например – ски гащеризонът няма да ви свърши работа за разходка в града.
  • Можете да замените ски якето и панталоните по-лесно и не се налага да го правите наведнъж. Докато ако се скъса ски гащеризонът то ще се наложи да мислите отново за закупуването на пълна ски екипировка.

Гащеризонът, разбира се, трябва да ви бъде удобен. Чувството за комфорт е индивидуално при всеки човек, затова ви препоръчваме при избора на ски гащеризон или ски яке с панталони – да пробвате и да послушате вътрешното си чувство за комфорт и функционалност.