Съвети за закупуване на сноуборд екипировка

Информационната дигитална стая

Съвети за закупуване на сноуборд екипировка

November 1, 2017 Всичко за спорта 0

Ако сте решили да си закупувате нова сноуборд екипировка, то вероятно желаете да обмислите и изберете най-добрия модел сноуборд преди да похарчите своите пари. Има няколко важни момента, над които трябва да се спрете, преди да определите точния тип сноуборд за вас.

Вашите умения по сноуборд

snowboardАко вие сте начинаещи и опитът ви се простира до гледане на зимните олимпийски игри по телевизията или обичате да играете SSX на компютъра, то е добре да се спрете на сноуборд, специално предназначен за начинаещи. Повечето фирми производители изработват модели, спеиално предназначени за хора, които тепърва ще се учат на сноуборд. Те са с по-гъвкави дъски и позволяват по-лесното усвояване на основните техники и движения в сноуборд спорта.

Изберете борд според вашия тип тяло

Точно като чифт дънки или обувки – сноубордът трябва да пасне на вашето тяло. Съветваме ви при избора на борд – той да ви стига между брадичката и носа на лицето, когато го изправите до вас. Уверете се, че сноубордът е достатъчно широк, така че  пръстите или петата на крака ви да не излизат от дъската на снега. Ако това е така, то ще ви трябва борд с по-широка дъска. Вашето тегло също е елемент, който трябва да вземете предви. Ако сте по-пълни, то ще ви трябва борд с по-твърд flex. Ако пък сте по-слабички и леки, то може да си изберете дъска с по-мек flex.

Какъв е вашият сноуборд стил?

Когато си избирате нов борд, помислете за това какъв тип спускане предпочитате ви. Ако предпочитате carve стил, то ви трябва борд за парк или за писта с пухкав сняг – купете си freeride сноуборд. Този модел е по-гъвкав за начинаещи, но пък е достатъчно твърд, че да ги задържи и на писта с по-твърд сняг. Ако предпочитате парка пред пистата в планината, ви препоръчвае да си изберете freestyle сноуборд. Тези модели са по-леки и гъвкави, което ги прави идеални за парка.

Графика на сноуборда

Повечето сноуборд произведители залагат на дизайна и специалната графика на борда, която му придава завършен вид. Наемат професионални художници, които превръщат дъската в произведение на изкуството. Графиката, разбира се, не е най-важното нещо, за което трябва да следите при избора на модел, но пък моделите за жени са наистина красиви. Ако за вас графичния дизайн на сноуборда е от значение, винаги можете да поставите стикер на любимата си група или спортен отбор.

Сноуборд цени

Цените за сноуборд екипировка варират между 300 и 1500 лв. Колко ще похарчите за борд – решавате вие, но препоръчваме да инвестирате парите си разумно. Ако тепърва ще развивате сноуборд умения, то е добре да си закупите и хубав чифт обувки и каска. Също така, можете да разгледате и модели сноуборд втора ръка, ако разполагате с по-ограничен бюджет. В интернет, както и обявите в продавалник и други полезни сайтове можете да откриете и почти неупотребявани бордове на много изгодни цени. Препоръчваме и да хвърляте по едно око на магазините през лятото, когато остават непродадени модели след активния сезон и цените на някои модели драстично падат.